laupäev, 30. september 2017

Kontroll-lend tehtud

Täna jõudis kätte õnnis päev, kui sain tehtud oma kontroll-lennu. See on kõige viimane kohustuslik lend enne litsentsi saamist, n-ö eksamilend, kus kogenud piloot lendab minuga kaasas ja hindab mu lennuoskusi. Minul jäävad nüüd teha veel teooriaeksamid ning nendega ühele poole saamiseks on mul tänasest aega 3 kuud.

Puksiirlend (foto: Andris)
Paari sõnaga aga kontroll-lennust. Kontrollpiloot Andris soovis, et eralduksin puksiirlennukist 600 meetri kõrgusel, teeksin seal ühe vasakpoolse spiraali, ühe parempoolse spiraali, seejärel tooksin lennuki täpselt põhja suunas spiraalist välja ja siis alustaksin maandumisprotseduure.

Tegelikkuses jäi pärast teise spiraali tegemist kõrgust veel piisavalt, mistõttu tegin need kaks spiraali uuesti. Neljanda spiraali lõpuks oli kõrgus juba 400 meetrit ning liitusin otse raja 36 risttuuleosaga (suunaga läände). Olen harjutanud maandumisprotseduure üle saja korra, kuid siiski keerasin baasosast finaali natuke vara ning pidin tegema mõningaid korrektuure finaali sihi osas.
Foto: Mattias
See aga ei seganud edasist väljajoondumist, väljahoidmist ja maandumist, mis läksid mul enda hinnangul väga hästi.
Foto: Mattias
Alguses mul ärevust polnud, kuid siis, kui meie plaani hakkasid tekkima muudatused, siis tekkis väike ärevus sisse. See aga ei olnud midagi hullu, enesekindlus oli piisav selle lennuga hakkamasaamiseks.

Ilm oli sellise lennu tegemiseks hea - turbulentsid puudusid, tuul oli mõõdukalt väike (kuni 3 m/s). Probleemiks olid veidi madalad pilved, kuid õnneks oli kaetus väga väike ning pilvedest oli võimalik mööda lennata (kogu taevast kattev kiht oli oluliselt kõrgemal).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar